Allianssi.125

Click here to edit subtitle

Maa on pahoin vaurioitunut. Suuren sodan jäljiltä laajat alueet päiväntasaajan ja kääntöpiirien välillä ovat asuinkelvottomia aavikoitumisen, ympäristömyrkkyjen ja äärisääilmiöiden takia. Ihmiset elävät kuitenkin rauhan ja edistyksen aikaa kymmenessä suuressa maailmankaupungissa. Terra Unionia on maailmankaupunkien verkostosta itsenäinen alue, eikä sen olemassa oloa tunnusteta virallisesti lainkaan. Vastaavasti Terra Unioniassa rajantakaiseen maailmaan viitataan nimellä ”Hirunda”, jonka terraunionialaiset näkevät saasteiden pilaamana ja uhkaavana.


Allianssi.125 –kirjat ovat yhden kokonaisen tarinan puolikkaita edustaen näin sekä terraunionialaista että hirundalaista näkökulmaa samasta juonikokonaisuudesta. Kirjan puoliskot toimivat itsenäisinä tarinoina, mutta toisiaan täydentäen. Kummalta puolelta Sinä lähestyt rajaa ensin?


Ensimmäinen kirja

Terra Unionian ensimmäisessä kirjassa Anamona Vaal aloittaa uuden elämän Pinuksessa, Terra Unionian kauniissa pääkaupungissa. Pian Anamona huomaa, ettei kaupunki olekaan kaikkea sitä, mitä hän oli odottanut, kun vaietut totuudet alkavat valjeta hänen ympärillään.

 

ISBN: 978-952-498-925-1
Julkaistu: 2011
Kunniamaininta  (2013 Paris Book Festival)
Kunniamaininta  (2013 Hollywood Book Festival)

Hirundan ensimmäisessä kirjassa maailman suurimman kaupungin Gavialiksen ensimmäisellä kehällä asuva Jani 821771 saa kutsun kaupungin sisäosiin. Tästä alkaa odottamaton tapahtumien ketju, joka johdattelee Janin aina Gavialiksen rajojen ulkopuolelle saakka.

 

 


ISBN: 978-952-286-556-4

Julkaistu: 2011

Voittaja Science Fiction -kategoriassa! (The SPR Full Moon Awards 2014)

Pronssimitali Dystopia-kategoriassa! (Readers' Favorite 2015 International Book Awards)

Toinen kirja

Terra Unionian toisessa kirjassa Pinusta varjostavat sekä ylilennon jälki-ilmiöt että kaupungin ylle kasaantuvat sadepilvet. Tilia, Anamona, Lemmus ja Lena joutuvat valintojen eteen, kun kaupunkilaisten joukosta alkaa nousta uusi voimatekijä ja aikaisemmin vakaa yhteiskunta heidän ympärillään alkaa muuttua. Lisää huolta aiheuttaa myös Terra Unioniaan livahtanut loikkari, joka näkee vieraan yhteiskunnan vain hetkellisenä pakopaikkanaan.ISBN: 978-952-286-731-5

Julkaistu: 13.7.2013

Hirundan toisessa kirjassa maailma kuohuu. Yhteiskunta, josta ei voi kadota, etsii kuumeisesti rikoksesta syytettyä naista samalla, kun rannikolla sijaitsevassa ruoka-tuotannon laitoksessa ajaudutaan kriisiin. Lu joutuu odottamatta valit-semaan vapauden ja velvollisuuden väliltä, kun taas Saia ja Jani yrittävät  välttää huomiota samalla, kun he taistelevat keskinäistä epäluottamusta vastaan. Kuka suo- jelee ketä ja voiko luottamus syntyä pakollisten olosuhteiden varaan?ISBN: 978-952-286-730-8

Julkaistu: 13.7.2013

 

Kolmas kirja

Terra Unionian kolmannessa kirjassa Lena Vaal päätyy rajavyöhykkeen pohjoisosaan salainen kantamus mukanaan. Tilia Linum taas vastaanottaa työssään kummallisen, lähes mahdottomalta vaikuttavan toimeksiannon. Samaan aikaan Anamona Vaal törmää Pinuksessa muhiviin synkkiin ja hyytäviin suunnitelmiin, joista molemmat pyrkivät horjuttamaan Terra Unionian tulevaisuutta. Kun kaikki valot sammuvat, kukin voi luottaa ainoastaan omiin korviinsa.


ISBN: 9789523185210

Julkaistu: 13.2.2015

Hirundan kolmannessa kirjassa maailma valmistautuu vuoden suurimpaan juhlaan, suurten suoritusten ja saavutusten päivään. Jani 821771 ja Lu Talpa tapaavat Gavialiksen viidennellä kehällä, jossa juhlapäivän valmisteluja sävyttävät kummalliset häiriöt kaupungin energianjakelussa. Samaan aikaan Saia Motasilla joutuu haastamaan itsensä äärimmilleen, kun hänen silmällä pitämänsä lääkäri tekee odottamattoman siirron. Kun kaikki valot sammuvat, kolmikko voi luottaa ainoastaan omiin korviinsa.
ISBN: 9789523185166
Julkaistu: 13.2.2015
Neljäs kirja

Terra Unionian neljännessä kirjassa Taurusian seesteinen arki rikkoutuu, kun Mari Alauda tekee vehreyden keskeltä poikkeuksellisen löydön. Samaan aikaan Pinuksen ilmapiiri kiristyy entisestään ja Lemmus huomaa tasapainottelevansa tahtomattaan oman menneisyytensä sekä muuttuvan Pinuksen välissä. Tilia Linum taas ajautuu velvollisuuksien äärelle, joita ei tunne omakseen. Keiden salaisuudet ovat loppujen lopuksi suurempia, elävien vai kuolleiden?ISBN: 9789523393028

Julkaistu: 16.9.2016Kuukauden verran Gavialista vältelleen Lu Talpan suunnitelmat muuttuvat, kun keskeneräiset asiat kiskovat häntä takaisin maailman suurimpaan kaupunkiin. Samaan aikaan Saia Motasilla ja Jani 821771 joutuvat kasvotusten vaatimusten kanssa, joita he eivät usko kykenevänsä täyttämään. Kun shokkiuutinen leviää kaupunkiin kaikki kolme joutuvat turvautumaan ratkaisuihin, joihin he tarttuvat vain pakon edessä. Keiden salaisuudet ovat loppujen lopuksi suurempia, elävien vai kuolleiden?


ISBN: 9789523393011

Julkaistu: 16.9.2016Allianssi.125-sarjan kirjat ovat saatavilla sekä pokkareina että e-kirjoina muun muassa seuraavista verkkokaupoista: